Work and housing

Här frodas företagsamheten

Vöråbor är ett företagsamt folk. Du hittar ett brett spektrum av företagare inom olika branscher, både större och mindre företag. Utbudet av både offentliga och privata tjänster är stort. Primärnäringarna sysselsätter ca 16 % av befolkningen, industrin 34 % och servicesektorn 49 %. Totalt finns det 3 100 arbetsplatser inom kommunen. Helheten gör att kommunen är självförsörjande ifråga om arbetsplatser och arbetslösheten hör till den lägsta i landet.

Byggnadsbranschen är dominerande i Vörå och koncentrationen av trähusindustri inom vår kommun är unik. En framgångsrik metallindustri, bagerier, transportföretag m.m. är andra exempel på företag. Landsbygdsnäringen står för en betydande del av kommunens rika näringsliv.

Företagsregistret (länk)

Länk till infopankki.fi >> Work and enterprise (allmän info arbete och företagande i Finland)

 

Bo och trivs i Vörå

Vid den vackra österbottniska kusten ligger Vörå, en naturnära och trygg plats att bo på. Boendealternativen är många; i vacker skärgård, på fridfull landsbygd eller mera centralt.Hitta ditt drömboende på något av de kommunala bostadsområdena eller via den privata marknaden - utbud finns. Vill du bo i kommunen men jobbar på annat håll är pendlingsavståndet till de närliggande städerna behändigt kort.