Tourism and leisure

Kultur för alla

Ett brett kultur- och musikliv samt aktiva föreningar garanterar att du aldrig behöver vara sysslolös. Du kan exempelvis engagera dig i teater, sångkörer, hembygdsföreningar, musikgrupper eller delta i något av de många kulturella evenemang som ordnas. 

Vill du ta det lugnare kan du besöka Vörå kyrka, som är Finlands äldsta träkyrka, muséer, fornlämningar eller slagfältet som vittnar om Vörås spännande historia.

Varje år i juli firas den veckolånga festveckan Vörådagarna som lockar besökare från vida omkring. Veckan erbjuder ett varierat programutbud med många evenemang i hela kommunen. Vörådagarna är en populär träffpunkt för såväl kommuninvånare som utomstående.

 

Aktiv fritid

Kommunen har länge profilerat sig som idrottskommun och det syns också i de satsningar ovh stöd som vi gjort på bland annat idrottsplaner, bollhall och en minigolfbana. Bowlinghall, simhall och ridmanege garanterar att du kan vara aktiv året om. Vår vackra varierande natur möjliggör en aktiv fritid och för dig som tycker om motion och idrott finns att göra i Vörå.

Vörå skidcentrum används året om. Vintertid finns välskötta skidspår, slalombacke och hoppbacke samt sommartid fotbollsplaner, vandringsled och en 9-håls golfbana.

Eller varför inte göra en Botniatrippel? Botniacyklingen i juli är ett lopp som lockar många deltagare. Detsamma för skidloppet BotniaVasan i februarit och Botnialöpet i september. Dessa stora motionsevenemang är riktiga folkfester.

Föreningsregister (länk)

Länk till infopankki.fi >> Leisure (allmän info om kultur och fritid i Finland)